Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

GEESTEREN

Esweg 11 - 7274 AK
€ 725.000 k.k.
foto 1 Esweg

Description

Geniet van volop privacy en rust in het mooiste plaatsje van Gelderland!

Geesteren - in 2017 nog verkozen tot mooiste plaatsje van Gelderland - is een lieflijk dorpje, op steenworp afstand van Borculo en Lochem. Dat betekent rust en ruimte, en toch alle voorzieningen bij de hand.

Aan de voet van de es staat een heerlijk huis. Gebouwd op een verhoging van wit zand, waardoor het huis een hoog peil heeft, met het uitzicht en een droge basis als grote voordelen. De woning is op de zon gebouwd en staat daarom gedraaid op het perceel, naar de plannen van Bernard Beeftink, een architect die in de omgeving een prachtige en zichtbare staat van dienst heeft. Hij bouwde diverse villa’s aan de Barchemseweg te Lochem, en bouwde tevens mee aan Huis Ampsen.

De entree
Een ruime ontvangsthal die het huis volledig doorkruist. Stenen vloer, hoge plafonds, met daarin een garderobe. Rechts de toegang tot de praktijk, de opgang naar de bovenverdiepingen, en links de toegang tot het woongedeelte.

Woongedeelte
De eetkamer biedt toegang tot zowel de keuken als de woonkamer. De kamer heeft veel bergruimte in de inbouwkasten en biedt een schitterend uitzicht op de tuin. In de hoek een kachel onder een klassieke schouw.
De woonkamer aan de voorzijde van het huis. Het huis ligt min of meer gekanteld op het perceel, zodat de zoninval maximaal is. En dat is voelbaar. Een kamer met veel licht met twee zithoeken, open haard en een inbouwkachel.
De keuken ligt aan de achterzijde van de woning. Een L-vormig aanrecht met een inbouwzithoek.
Buiten de veranda, om te genieten van zonnige middagen en lange zomeravonden.
Rechts van de keuken, de gang, met toegang tot de bijkeuken. In de gang onder de trap de kelder.

Boven
Via de hal de opgang naar de bovenetages: via de trap met bordes toegang tot de overloop waar vier slaapkamers en een badkamer met bad en douche op uitkomen.
De bordestrap leidt naar de tweede verdieping, met een ruime bergzolder en een riante gastenkamer onder de nok. Met een badkamer met douche, wastafel en WC.

De praktijkruimte
De entree van de praktijk geeft toegang tot de hal. Hier de deuren naar de wachtruimte, de gang en de WC. Via de gang toegang tot de behandelkamer, de spreekkamer, de receptiebalie en de garage. Ideaal om als praktijkruimte in gebruik te nemen, maar verder fantaseren kan ook; hier kan een kantoor worden gecreëerd, waarbij men met drie tot vijf personen prettig kan werken. Maar deze ruimte kan ook een atelier zijn, een gastenverblijf, of een plek waar de woning levensloopbestendig kan worden gemaakt.


De buitenruimte
De tuin biedt met 8.500 m² een zee aan ruimte. Gazons afgewisseld met volle bloemenborders, struweel en bomen. Om de woning heen ligt de siertuin. Naast de keuken staat een reusachtige beuk, die zo uit een kinderboek lijkt te komen; met lage takken die uitnodigen tot urenlang klimmen en schommelen. Rechtsachter de keuken, een hooimijt verbouwd tot schuur. Dan achter de grote beuk, een tuinhuisje.
Achter de siertuin ligt achtereenvolgens een paardenwei met een kastanjeboom, de boomgaard -omsloten door een beukenhaag met poort-, een winterschuur voor trekker en grasmaaier, en een heus eigen bos met slingerpad. Aan de achterzijde ligt het domein van de dieren; hier staat een kippenhok en in het weiland lopen schapen. Tevens is hier een achteruitgang.

Kom kijken en proef zelf de sfeer van Esweg 11 te Geesteren.


Algemeen:
- Bouwjaar : 1912
- Architect : Bernard Beeftink
- Onderhoud : Uitstekend onderhouden geheel met volledig gerenoveerd dak
- Isolatie : Dakisolatie en dubbele beglazing
- CV-ketel : Nefit HR-combiketel
- Garage : Inpandige garage en carport met oprit
- Praktijk : Kantoor-/ praktijkruimte met diverse mogelijkheden


Inhoud : 1.406 m³
Woonoppervlakte : 316 m²
Overig inpandige ruimte : 57 m²
Externe bergruimte : 43 m²
Perceeloppervlakte : 8.500 m² (circa)
Energielabel : klasse E
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van Woongarantiekeuring alsmede een energielabel. Indien koper een woonhuisgarantieverzekering wenst, dient hij dit voor de overdracht schriftelijk bij verkopende makelaar kenbaar te maken.

features

Transfer of ownership
price
€ 725.000 k.k.
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Villa
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1916
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
316 m2
Other indoor space
57 m2
Exterior space attached to the building
31 m2
External storage space
43 m2
Volume in cubic meters
1406 m3
Plot size
8500 m2
Contactpersoon

Beat Beeuwkes profile image

Beat Beeuwkes
Real estate agent

+31 6 53 37 41 54
info@beeuwkes.nl

Beeuwkes Makelaardij

Van Alkemadelaan 338
2597 AS Den Haag


070-3143000


info@beeuwkes.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us

VIDEOS

Video Esweg 11

PHOTOS